© 2018 Foodyny.

Franciacorta – így hívják Olaszországban azt a területet, ahol a világ talán legjobb pezsgői készülnek.

losparviere

A kétezer-kétszáz hektáros Franciacorta területén összesen húszmillió palack pezsgő készül, a legnagyobb és legismertebb pincék közül pedig messze kiemelkedik a Berlucchi, a Bellavista, a Ca' del Bosco, ezek a teljes termelés 75-80 százalékát adják. A Foodyny borszakértői elsőként a legendás Bellavista pincészetbe látogattak el, majd megkóstolták a Ca'del Bosco 2013-as Millesimato Satén Magnumját.

losparviere2

A túrát végül a Lo Sparviere-ben zárták, mely a régió gyöngyszemének tekinthető. A pincészet a fegyvergyáros Beretta család tulajdonában van, miután megvásároltak és csodálatos módon felújítottak egy 1700-as években épült villát. A szakértők szerint itt kóstolták a legegyedibb, legszebben kidolgozott pezsgőket.

losparviere3

A 12,5 százalékos alkoholtartalmú Lo Sparviere Millesimato Franciacorta Brut 2012 igazán friss, savas, fiatal, könnyű ivású, gyümölcsös pezsgő. Ideális aperitifként fogyasztva, de fogadások alkalmával is kiválóan megállja a helyét. Tökéletesen illik halakhoz, salátákhoz és desszertekhez.

A cikk megjelenését az Ab Ovo borkereskedés támogatta.

GasztroEszti & Bajkai Zsolt

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.