© 2020 Foodyny.
 

Idén a szokottnál hamarabb köszöntött ránk a cseresznyeszezon, de valljuk be, ezt egyáltalán nem bánjuk. A következő egy-két hétben ráadásul az ára is olyan kedvezővé válhat, hogy nagyobb mennyiségben is beszerezhetjük a piacon, hogy aztán isteni befőttként születhessen újjá. A tartósítószert azonban ezúttal is felejtsük el, semmi szükségünk nem lesz rá.

cseresznye

Családunkban évek óta egy viszonylag egyszerű, ám annál hatékonyabb módszerrel tesszük el télire a gyümölcsöket. A sütőt hívjuk segítségül, így a befőtt szinte magától elkészül. A módszer nagyon könnyen elsajátítható.

Mielőtt nekilátnánk a hadműveletnek, alaposan mossuk el és csírátlanítsuk a befőttesüvegeket, valamint ellenőrizzük, hogy a tetők jól záródnak-e. Ha ezt elmulasztjuk, lehet akármilyen szuper a receptünk, a befőtt garantáltan megromlik.

cseresznyebefott

Alaposan mossuk meg a gyümölcsöt és magozzuk ki, ha szükségesnek tartjuk, de ez természetesen ízlés szerint el is hagyható. Mindegyik sterilizált üveget töltsünk meg cseresznyével, öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje, majd félliteres befőttesüvegek esetében mindegyik tetejére szórjunk egy evőkanálnyi cukrot vagy édesítőszert.

Egy tepsibe sorakoztassuk az üvegeket, és tegyük be a sütőbe. Kezdjük el melegíteni, amikor pedig azt látjuk, hogy az üvegekben lévő folyadék gyöngyözik, zárjuk el a sütőt, csavarjuk rá mindegyikre a tetejét, pár percre fordítsuk fejjel lefelé, hogy az esetleges bennrekedt levegő távozni tudjon, majd dunsztoljuk ki pár nap alatt. Ugye milyen egyszerű?

GasztroEszti

Kapcsolódó cikkünk: Okosháziasszony: Így állítsa össze befőzési naptárát!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.