Akik gyakran sürögnek-forognak a konyhában, és szívesen töltik szabadidejüket sütemények készítésével valószínűleg többször belekeveredtek az őskáosz csapdájába. Eszerint, mire elkészül a desszert, a helyiség úgy néz ki, mint amit felrobbantottak. Pedig néhány egyszerű konyhai praktika segítségével meg lehet előzni azt, hogy a liszt, a csokikrém vagy a cukormáz mindent ellepjen.
1. Krémhabosítás előtt a konyhai robotgépre húzzunk egy papírtányért, amin előzetesen kivágtuk a robotgép két forgó fejének helyét. Ezzel az egyszerű trükkel többé nem fog a krém össze-vissza fröcsögni.
2. Mindannyian szeretjük, ha a pite széle tökéletesen díszes. Van, aki villával nyomkodja mintásra a szélét, de kiváló megoldás lehet a kockacukor-kiszedő, sőt egy dugóhúzó is, amelynek mintás végét használhatjuk egyfajta nyomdaként.
3. A gyerekek imádják a csokoládéval bevont golyókat, ezek szárítása nem is olyan egyszerű, ha azt szeretnénk, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Kiváló módszer, ha a golyókba beleszúrunk egy pálcikát, majd beleillesztjük egy lefelé fordított szitába. Így a golyó egyik oldala sem fog sérülni, miközben dermed rajta a csokimáz.
4. A muffinok adagolásához már lehet kapni egy kis szerkezetet, amellyel pontosan ugyanakkora mennyiséget tudunk nyomni minden egyes muffin formába. Ha ilyenünk nincs otthon, használjunk fagylaltos kanalat, a végeredmény ugyanolyan jó lesz.
5. Amennyiben születésnapi tortát készítünk, csokoládéval is írhatunk kedves, rövid üzeneteket. Nincs más dolgunk, mint hogy habzsákba adagoljuk a felolvasztott csokoládét, kivágjuk óvatosan az alját, és lassú mozdulatokkal felvigyük zsírpapírra a megjeleníteni kívánt szöveget. Ezután hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen, majd egyszerűen húzzuk le a zsírpapírról, és helyezzük a torta tetejére.
Kapcsolódó cikkünk: Csajpraktika: Kézápoló és fűszerolaj egyben