© 2018 Foodyny.

A nyári forróságban mind jobban vágyunk egy tál friss salátára. A legjobb pedig az, ha minden hozzávalója hidegen kerül bele, így nem kell egyetlen percet sem a tűzhely mellett állnunk, hanem egyszerűen mindent összeválogatunk, tálalunk, és már ehetjük is az elkészült mesterművünket. A lazacsaláta pontosan ilyen. Egy kis ügyességgel és türelemmel a tányérra valódi alkotás kerülhet.

etelstyling salata

Fogjunk egy szép lapos tányért, és rakjuk körbe friss rukkolával. Mehet hozzá egy kevés csíra is, ízlésünk szerint. Hámozzunk meg egy keményebb avokádót, vágjunk gyönyörű szeleteket belőle, és rózsát formázva helyezzük a tányér közepére. A füstölt lazacokat tekerjük fel, és egyenlő távolságokra ültessük a rukkolára, két lazactekercs közé pedig helyezzünk egy-egy szelet citromot. Az avokádó közepére mehet szintén egy lazac, vagy sült garnéla, esetleg egy pici sült csirkemell. Locsoljuk meg az egészet egy kevés olívaolajjal vagy balzsamecettel, és fogyasszuk jóízűen.

Kapcsolódó cikkünk: Háromperces gyümölcssaláta csodás teáscsészékben

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.