Az almáspite az egyik legnépszerűbb desszert hazánkban, van, aki pitetésztából, más leveles tésztából készíti. Igazán különlegessé tehetjük azonban, ha nem tepsiben, hanem muffin formában sütjük, az almákat pedig nem felkockázzuk, hanem hajszál vékonyan felszeleteljük. Egy kis előkészítés, némi ügyesség és lélegzetelállító almarózsákat kapunk végeredményként.
Vegyünk leveles tésztát, bontsuk ki, és vágjuk hosszúkás csíkokra úgy, hogy a csíkokat a közepénél ketté lehessen majd hajtani. Közben szeleteljük fel vékonyan az almát, csurgassunk rá egy kevés citromlevet, és tegyük a mikróba harminc másodpercre, hogy ruganyossá váljon. A levelestészta-csíkot kenjük meg baracklekvárral és sorakoztassuk rá az almaszeleteket úgy, hogy egymásba érjenek. Szórjuk meg fahéjas cukorral, és csukjuk rá a tészta másik felét. Tekerjük fel rózsaformájúra, majd állítsuk bele az előre kivajazott muffinformába. Sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük.
Kapcsolódó cikkünk: Pulyka tallér burgonya rózsával