A kaszinótojás minden hidegtál alapja. Azonban az ember óvatosan vásárol ilyesfajta ételt, mert tudja, jobban jár, ha maga készíti el. Az otthoni főzőcskézés pedig jó alkalmat ad a kísérletezésre is. Készítsünk színes főtt tojásokat!
Fotó: Nami Nami
Szűrjön le egy céklakonzervet, és főzze meg szokásos módon a kemény tojásokat. A megpucolt tojásokat állítsa bele a céklalébe, fedje és pihentesse a hűtőben néhány órát. Amikor már úgy látja, hogy a tojás külső részét szépen, márványosan befogta a cékla, emelje ki a tojásokat a léből, csöpögtesse le, és vágja ketté. Ezt követően nincs más dolga, mint kiszedni a tojássárgáját, ízlése szerint elkészíteni a kaszinótojások töltelékét, majd visszatölteni a lila tojásokba.
Kapcsolódó cikkünk: Főtt tojás, nyári szünetre hangolva