Sokan azt hiszik, hogy piskótát sütni a világ legegyszerűbb dolga, mások viszont hozzá sem mernek kezdeni a kudarcok miatt. A leggyakoribb probléma, hogy összeesik a tészta, vagy túlsül és kiszárad. Ha azonban mikróban sütjük, harmadannyi idő alatt elkészülünk vele, és a sikerélmény is garantált.
Klasszikus vajas piskótát készítünk, amihez szükség van négy tojásra és 15-15 deka olvasztott margarinra, finomlisztre és porcukorra, továbbá egy zacskó sütőporra.
A szokásos módon különválasztjuk a tojássárgáját és -fehérjét. Az utóbbiból kemény habot készítünk, míg a sárgáját kikeverjük a margarinnal, a porcukorral, és hozzászitáljuk a lisztet is. A masszához óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, majd közepes, köralakú jénai tálba öntjük, végül betesszük a mikróba. 750 watton 6-7 percig sütjük.
A recept persze tökéletesen működik akkor is, ha a piskótatésztát gyümölcsökkel dobjuk fel. Ebben az esetben csupán arra ügyeljünk, hogy a gyümölcsöket előtte forgassuk meg egy kevés lisztben, hogy ne eresszenek túlságosan sok levet, amennyiben ugyanis eláztatja a gyümölcs a piskótát, nem fog átsülni tökéletesen.
Kapcsolódó cikkünk: Egészséges ételek, öt perc alatt