© 2018 Foodyny.

A frittata az olaszok tojásrántottája, ami kiváló bármilyen főétkezésre – fogyaszthatjuk reggelire, ebédre és vacsorára is. Ráadásul milliónyi változatban elkészíthetjük, így még csak rá sem tudunk unni. Még egy hatalmas előnye van: mindenféle maradékot fel tudunk benne használni, legyen szó az utolsó két szem koktélparadicsomról, negyed kaliforniai paprikáról, egy pici lilahagymáról vagy egy szelet bacon-ről.

frittata1

Mi a hosszú hétvége utolsó napjának estéjén pontosan ezért izzítottuk be a serpenyőt: minden maradék, de még biztonságosan fogyasztható alapanyagot felhasználtunk, az eredmény pedig egy isteni és brutálisan laktató, ám szénhidrátban nagyon szegény főétel lett.

Adagonként nagyjából két-három tojással számoljunk attól függően, hogy mennyire vagyunk nagy étkűek. Daraboljunk fel tetszőleges zöldségeket. Mi most gombát, koktélparadicsomot, kaliforniai paprikát és rukkolát választottunk, de mehet rá sonka, olajbogyó vagy akár márványsajt is.

IMG 20180822 135408 213

Kapjunk elő egy serpenyőt, öntsünk bele egy kevés olívaolajat, dobjuk rá a felszeletelt gombát és picit pirítsuk meg. Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és öntsük a gombára. Kevergetés nélkül kezdjük el sütni, majd tegyük rá a kettévágott koktélparadicsomot, a sonkát és az olajbogyót is. Amikor már kezd összeállni a frittata, tegyük a sütőbe nagyjából tíz percre. Utolsó simításként a megsült, sütőből frissen kivett tojásos ételre szórjunk egy maréknyi rukkolát. Pihentessük néhány percet, majd tálaljuk!

frittata3

Készíthetünk mellé egy könnyed salátát, de önmagában, esetleg kenyérrel fogyasztva is tökéletes egytálétel.

Kapcsolódó cikkünk: Így lesz szemet gyönyörködtető egy tükörtojás

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.