Véget ért az első tanítási hét. Ha már most úgy érzi, kifogyott a változatos uzsonnaötletekből, ne essen kétségbe. Egy teljes hétre való tippet gyűjtöttünk össze, miként lehet egészséges, tápanyagokban és vitaminokban gazdag uzsonnás dobozt összeállítani, minimális energiaráfordítással.
1. nap
Sajtos, párizsis szendvics, kaliforniai paprikával, nutellás virágokkal, gyümölcslével
Teljes kiőrlésű toast kenyeret használjuk a szendvics elkészítéséhez. Az egyik szelet közepét tetszőleges formájú süteménykiszúróval szúrjuk ki. Vajazzuk meg a kenyeret, helyezzünk rá egy párizsit, végül mehet rá a kivágott toastszelet is. Daraboljunk mellé kaliforniai paprikát.
20 deka lisztbe morzsoljunk bele 12,5 deka margarint. Adjunk hozzá 5 deka cukrot, egy tojást és egy csipet sót. Gyúrjunk belőle tésztát, nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki virágformájú sütikiszúróval. Mindegyik virág közepére készítsünk egy kis mélyedést. Sütőben 180 fokon pár perc alatt készre sütjük. A mélyedéseket még melegen ellenőrizzük, ha sülés közben összement volna a mélyedés, most még javítani tudjuk. Amikor kihűlt, minden mélyedésbe mokkáskanállal morgyorókrémet adagolunk.
2. nap
Kakaós minifánk, szőlő, gyümölcspüré
Sűrű, kakaós palacsintatésztát készítünk, pontosan úgy, mintha amerikai palacsintát akarnánk sütni. Ezúttal azonban teljes kiőrlésű lisztet használjunk, egészséges alapanyagokból állítsuk elő. Elektromos minifánksütőbe, vagy serpenyőbe adagoljuk a masszát és 2-3 perc alatt készre sütjük a fánkocskákat. A finomság elkészítése tíz percnél nem tart tovább, mégis nagy örömet szerez a kicsiknek.
Fotó: The Bakers Confections
Gondoskodjunk a vitaminpótlásról is, adjunk mellé friss szőlőt és gyümölcspürét.