© 2020 Foodyny.
 

Évente mintegy 335 millió tonna műanyagot állítanak elő világszerte, ennek pedig csupán tíz százalékát hasznosítják újra. Egyes statisztikák szerint a legnagyobb műanyagszennyező Kína, de az Egyesült Királyságban is 170 millió tonna műanyaghulladék termelődik, melynek nagy részét élelmiszercsomagolások teszik ki.

Mi magunk is jelentősen csökkenthetjük háztartási műanyaghulladékunk mennyiségét, ha munkahelyünkre, iskolánkba műanyag uzsonnás dobozban visszük ételünket. Különösen jót teszünk a környezetünknek akkor, ha olyan BPA mentes ételhordót választunk, amely újrahasznosított alapanyagból készül. Keresgéltünk a neten, és három nagyon divatos és praktikus uzsis dobozon akadt meg a szemünk.

1. A Black+Blum tárolója

uzsisdoboz1

A brit dizájnmárka, a Black+Blum zseniális ételhordót dobott piacra. A szett két edényt tartalmaz, amelyek függőlegesen fekszenek egymáson. Könnyen belehelyezhető egy kézitáskába, de praktikus hordozószíjának köszönhetően kézben is vihető. Stabil szerkezete és szilikon teteje miatt nem tud kiömleni belőle még a leves sem. Az alsó edény három, a felső 5,5 deciliteres, mikróban melegíthető, mosogatógépben mosható a maximális kényelem jegyében.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.