A bolti fűszersók gyakran tartalmaznak ízfokozókat és tartósítószereket, ha azonban mi magunk készítjük el, garantáltan csak olyan alapanyagok kerülnek bele, amelyeknek ott a helye. Ráadásul kreatívan csomagolva még csodálatos gasztroajándék is készíthető belőle.
Készítsük el kedvenc fűszersónkat, melybe tehetünk a kiváló minőségű, durvább szemű só mellett kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot, zsályát és szárított csilit is. Töltsük fiolákba, parafa dugóval zárjuk le, és helyezzük szép fadobozba. Tovább dekorálhatjuk, ha kreatív papírból kivágunk egy téglalapot, és aranyszínű tollal, gyöngybetűkkel ráírjuk a fűszersó nevét, majd vékony kötözőmadzaggal ráerősítjük a fiolára. A végeredmény egy garantáltan egyedi gasztroajándék lesz.
Kapcsolódó cikkünk: Jobb, mint a bolti: házi fűszersó