© 2018 Foodyny.

A lisztérzékenyek mindennapjait nagyban megkönnyíti az, hogy manapság már nem csak egyetlen fajta gluténmentes tészta áll rendelkezésükre ahhoz, hogy finom ételeket készítsenek. Az élelmiszergyártók ugyanis felismerték a folyamatosan növekvő keresletet, így újabb és újabb termékeket dobnak piacra.

A különböző színű, formájú és méretű tésztákat számos alapanyagból készíthetik: gyakran kerül bele vöröslencseliszt, quinoa liszt, zöldborsóliszt, rizsliszt vagy éppen kukoricaliszt. Az Independent segítségével összegyűjtöttük a világ három legjobb gluténmentes tésztáját, amit egyszer minden cölisnek meg kellene kóstolnia.

1. FREEE Rice and Maize Spaghetti

glutenmentesteszta1

A Doves Farm termékét a szakértők a legjobbnak ítélték a piacon, mert tökéletesen olyan az íze, mint a hagyományos tésztának, ez pedig a legnagyobb bók, amit egy mentes élelmiszer kaphat. A rizs és kukoricalisztből készült tésztát könnyű megfőzni, az állaga pedig szintén tökéletes lesz. Az alapanyagoknak köszönhetően a tészta nem csak gluténmentes, tejet, szóját és tojást sem tartalmaz, így vegán is egyben.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.