© 2020 Foodyny.
 

A karalábé még mindig nagyon olcsó a piacon, a legutóbbi vásárlásunkhoz hasonlóan ezúttal is mindössze kétszáz forintot fizettünk egy hatalmas, friss darabért. Krémlevest készítettünk belőle, nem is akármilyen fűszerezéssel.

karalabekremleves1

Hozzávalók:

  • egy nagy, zsenge karalábé
  • egy kis doboz tejszín
  • alaplé
  • tárkony
  • chia mag

karalabekremleves2

A karalábét megpucoljuk, kockázzuk, egy lábasba tesszük, és felöntjük alaplével. Bőven ízesítjük tárkonnyal, majd puhára főzzük. Amikor a zöldség tökéletesen megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, és behabarjuk tejszínnel. Tálaláskor egy kávéskanálnyi chia maggal szórjuk meg, így még táplálóbb lesz, és hosszan tartó teltségérzetet biztosít.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.