© 2021 Foodyny.

Mint ismert, 2019. január 29-30 között rendezik meg a SIRHA keretein belül a Bocuse d'Or döntőjét, melyben Magyarországot Pohner Ádám és Csillag Richárd képviseli, Segal Viktor közreműködésével.

bocuse1

A világ legrangosabb séfversenye már önmagában is hatalmas kihívást jelent a versenyzők számára, de az csak emeli a tétet, hogy a versenyszabályzat folyamatos változtatása mellett a kötelezően felhasználandó alapanyagok köre is bizonytalan. Korábban már kihirdették, hogy a jövő év eleji döntő hústáljának kötelező eleme a csontos borjúkaraj lesz, azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy mik lesznek a tányérra tervezett étel kötelező alapanyagai.

Nemrégiben azonban erről is lehullt a lepel, a versenybizottság kihirdette, hogy a tányértéma nem más, mint a zöldség Chartreuse kagyló és rákfélékkel. Nem kis feladat vár tehát a 24 döntősre, hiszen a végeredménynek egyszerre kell lehengerlő ízvilágúnak, kreatívnak és látványosnak lennie.

A világdöntő tányérjával a nemrégiben elhunyt világhírű séf, Joel Robuchon előtt kívánnak tisztelegni, aki karrierje során, egyedülálló módon 32 Michelin csillagot gyűjtött össze, és akit az évszázad szakácsának tartanak.

Kapcsolódó cikkünk: Az ONYX két csillagától még a sarki kifőzdében is jobb lesz a rántott hús

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.