© 2018 Foodyny.

Itt a böjti időszak, a húsmentes napokra egy kis kreativitással, és az alapanyagok gondos megválogatásával, hús, tej, tojás és méz nélkül is lehet tökéletes menüsort prezentálni.

Előétel: Lassan sült kelbimbó pisztáciával és gránátalmával

kelbimbo

Az ételt serpenyőben készítsük el kevés olívaolajon. A gránátalmát ne süssük össze a kelbimbóval és a pisztáciával, hanem tálaláskor szórjuk az étel tetejére.

Leves: Gesztenyekrémleves pirított gombával

gesztenyeleves

Fotó: levanacooks.com

A hagyományos változattól annyiban különbözik, hogy a levest növényi tejszínnel habarjuk be.

Főétel: Szejtános töltött káposzta

toltottkaposzta

A tölteléket a klasszikus töltött káposztához hasonlóan ízesítsük, a szejtán állaga tökéletesen hasonlít a húséhoz, ráadásul főzés során is szinte ugyanúgy viselkedik.

Desszert: Avokádós csokipuding

avocadopuding

Nagyon érett avokádót pürésítsünk, azt édesítsük cukorral vagy édesítőszerrel, majd kiváló minőségű kakaóport, esetleg karobport adjunk hozzá.

Kapcsolódó cikkünk: Ábel Anita: Nincs karácsony édesanyám töltött káposztája nélkül

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.