Itt a böjti időszak, a húsmentes napokra egy kis kreativitással, és az alapanyagok gondos megválogatásával, hús, tej, tojás és méz nélkül is lehet tökéletes menüsort prezentálni.
Előétel: Lassan sült kelbimbó pisztáciával és gránátalmával
Az ételt serpenyőben készítsük el kevés olívaolajon. A gránátalmát ne süssük össze a kelbimbóval és a pisztáciával, hanem tálaláskor szórjuk az étel tetejére.
Leves: Gesztenyekrémleves pirított gombával
Fotó: levanacooks.com
A hagyományos változattól annyiban különbözik, hogy a levest növényi tejszínnel habarjuk be.
Főétel: Szejtános töltött káposzta
A tölteléket a klasszikus töltött káposztához hasonlóan ízesítsük, a szejtán állaga tökéletesen hasonlít a húséhoz, ráadásul főzés során is szinte ugyanúgy viselkedik.
Desszert: Avokádós csokipuding
Nagyon érett avokádót pürésítsünk, azt édesítsük cukorral vagy édesítőszerrel, majd kiváló minőségű kakaóport, esetleg karobport adjunk hozzá.
Kapcsolódó cikkünk: Ábel Anita: Nincs karácsony édesanyám töltött káposztája nélkül