© 2018 Foodyny.

A Foodyny és az Édes Kettes 9 részes karácsonyi sorozata Liptai Claudiával és Pataki "DonGelato" Ádámmal. A sok személyes történeten keresztül, kicsit jobban megismerhetjük őket, mint házaspár, a sütemények készítése közben pedig számtalan trükköt és praktikát is tanulhatnak a nézők. Tudsz bejglit sütni? És hókiflit? Gyümölcskenyeret, almáspitét, gesztenyetortát, mini fánkot, pogácsát, zserbót? A csokoládéhab megy? Tőlünk mindezt megtanulhatod, és még jól is szórakozhatsz közben. Tarts velünk!

Felverhető csokoládékrém
400 g étcsokoládé
600 g tejszín
300 g hideg tejszín
A csokoládét apró darabokra vágjuk, és ráöntjük a felforralt, nagyobb mennyiségű tejszínt. Habverővel elkeverjük, majd a végén hozzáadjuk a kisebb mennyiségű hideg tejszínt. 1 napra a hűtőbe tesszük.

Narancszselé
2 g porzselatin
10 g víz
2 db narancsnak a leve
30 g cukor
A zselatint elkeverjük a vízzel, és duzzadni hagyjuk. A narancslét felmelegítjük a cukorral, feloldjuk benne a beáztatott zselatint. Poharakba töltjük úgy, hogy a poharakat egy kicsit ferdén megdöntjük, és a poharakat ferdén egy nagyobb méretű tojásos tálcára helyezzük.

Streusel
70 g vaj
70 g mandulaliszt
70 g liszt
70 g barnacukor

Minden anyagot egy tálba teszünk, összegyúrjuk és berakjuk a fagyasztóba. Miután megfagyott a tésztánk, egy sütőpapírral fedett sütőlemezre reszeljük, 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.

Összeállítás
A csokoládékrémet robotgéppel felverjük. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl, mert akkor kiikrásodik. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és a narancszselére dresszírozzuk. Tetejét a streusellal megszórjuk. Dekorálhatjuk apróra vágott kandírozott narancskockákkal és csokoládédísszel is.

Kapcsolódó cikkünk: ÉdesKettes: A Beigli

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.