© 2021 Foodyny.

Az ünnepi menü ritkán fogy el nyom nélkül, hiszen gyakran egy hadseregnek való adagot főzünk akkor is, ha csupán négyfős családot látunk vendégül. A megmaradt ételeket azonban semmiképp sem szabad kidobni. Amit lehet, azt fagyasszunk le, amit pedig nem, azt hasznosítsuk újra.

karivacsi

1. A megmaradt húslevest szűrjük le. Az alaplét vákuumcsomagolásban tegyük a fagyasztóba, hogy később, ha krémlevest készítünk, csak ki kelljen olvasztani.

2. A burgonyapüréből készítsünk lángost vagy krumplis pogácsát. Ez utóbbit kész állapotában már le is fagyaszthatjuk, ha pedig megkívánjuk, pillanatok alatt ki lehet olvasztani.

3. A csirkemellet vágjuk fel csíkokra, keverjük össze a megmaradt rizzsel, adjunk hozzá paradicsompürét, és töltsük bele kettévágott kaliforniai paprikába. Az így elkészült töltött paprikát tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.