© 2018 Foodyny.

Szilveszterkor és az év első napján mindannyian valamilyen nagy fogadalmat teszünk, amit igyekszünk egész évben betartani. Persze februárra a lelkesedés a legtöbbeknél alábbhagy, azok azonban, akik kitartóak, igazán büszkék lehetnek magukra.

fogadalom

Összegyűjtöttünk öt olyan fogadalmat, ami valamilyen szempontból szorosan kapcsolódik a gasztronómiához.

1. Soha többé nem iszom.

A Szilveszteri bulit követő ébredések nem mindenki számára kellemesek. Ha kicsit túl ment az alkohol, garantáltan ez lesz az első fogadalmunk, ami január elsején elhagyja a szánkat.

2. Soha többé nem eszem.

Az első mérlegre állás karácsony után bizony fájdalmas tud lenni. De persze az extra sok bejgli és mézes krémes nyomaitól nem koplalással, hanem tudatos táplálkozással és mozgással kell megszabadulnunk.

3. Idén most már tényleg lefogyok.

Ezt követi, hogy soha többé nem eszem cukrot, fehér lisztet, tésztát, krumplit, chipszet, csokit és semmit, ami akár csak egy kicsit is hizlal. Ha ezt a listát kipipáljuk, a fogadalmunkat is be fogjuk tudni tartani és szabályosan leolvadnak majd rólunk a kilók.

4. Megtanulok főzni.

Senki sem születik konyhatündérnek, de egy adag elszántsággal bárkiből szuper hobbiszakács válhat. Ráadásul egy remek hobbival is gazdagodhatunk, ami tökéletesen ki tudja kapcsolni az agyunkat egy fárasztó munkanap, vagy hét után.

5. Tisztán fogok táplálkozni.

A clean eating egy nagyon népszerű táplálkozási irányzat, amelynek lényege, hogy tiszta, vagyis nem feldolgozott ételeket fogyasztunk. A lehető legtöbb nyers zöldséget és gyümölcsöt együnk, felejtsük el a félkész ételeket és a gyorskajákat is, az alapanyagokat pedig lehetőség szerint bio formában szerezzük be.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.