© 2018 Foodyny.

Az internet terjedésével újabb és újabb diéták tűnnek fel és kapnak szárnyra szélsebesen. Sokan nem is tudják, hogy némelyik követésével többet ártanak az egészségüknek, mint amennyit használnak.

orulet

Az önjelölt táplálkozási szakértők egyre bizarrabb tanácsokkal látják el a követőiket. A legújabb őrületről Shannon Giese, az RD, LD, a Kansas University dietetikusa beszélt az rd.com-nak adott interjújában. A dietetikus felhívta a figyelmet arra, hogy az egyik betege megkérdezte tőle az interneten talált információk alapján, hogy a túlzott mennyiségű E-vitamin-beviteltől valóban fogyna-e.

A szakértő aláhúzta: az állítás mögött semmilyen tudományos bizonyíték nincs, ellenben a felesleges vitaminok akár negatív hatással is lehetnek az egészségünkre, sőt, más gyógyszerekkel együtt akár életveszélyesek is lehetnek.

evitamin

"Beszélje meg kezelőorvosával azt, hogy mely táplálékkiegészítők szükségesek önnek, ha egyáltalán szüksége van rájuk, az egészséges étrendjét pedig táplálkozási szakértő segítségével, személyre szabva állítsa össze" – mutatott rá az egyetemi dietetikus.

Kapcsolódó cikkünk: Ez minden idők legvadabb fogyókúrás őrülete

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.