© 2020 Foodyny.
 

Sophia Loren Olaszország leghíresebb színésznője, akit a világ egyik legszebb nőjének tartanak a mai napig. Több szakácskönyvet is kiadott, Egyél velem, illetve Szeretettel a konyhában címmel, melyekben felfedi legendás szépségének titkát is.

sophialoren1

Az 1934-ben, Rómában született színésznő a Nápoly melletti Pozzuoliban nőtt fel. visszaemlékezéseiben gyerekkorát úgy jellemzi, nagyon keveset tudott enni a háború ideje alatt és azt követően is, így nem csoda, hogy egész életében megbecsülte, és soha nem vonta meg magától az ételt. Mindig rajongással beszél a friss fűszernövényekről, az érett sajtoktól, a házi tésztáktól, és őszinte rajongással részletezi a zamatos szószok elkészítésének fortélyait.

Sophia Loren úgy véli, az étkezés nem csak arra jó, hogy "feltankoljuk" szervezetünket, hanem társadalmi esemény, az ünneplés oka is. A színésznőnek nincs egyetlen kedvenc étele, a tésztát azonban minden étkezés fontos alkotóelemének tartja.

sophialoren2

A korábban a Daily Mailnek adott interjújában a paradicsomalapú, dél-olaszországi fűszerezésű szószokat éltette, amelyeket rendkívül egészségesnek tart. Szépségével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: mindaz, amit látunk, a spagettinek köszönhető.

Kapcsolódó cikkünk: Ez volt Audrey Hepburn karcsú alakjának titka

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.