© 2018 Foodyny.

A farsangi szezon sztárja lehet az a túrófánk, amelyet kelesztés nélkül, percek alatt elkészíthetünk. Ráadásul az alapanyagok helyes megválasztásával még attól sem kell tartanunk, hogy hízunk tőle: fehér liszt helyett használjunk zabpehelylisztet, így a végeredmény lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazó gluténmentes étel lesz.

turofank

Hozzávalók 8-10 darab fánkocskához:
- 25 deka túró
- 12 deka zabpehelyliszt
- két tojás
- egy evőkanál édesítőszer
- egy kevés vaníliaaroma
- egy csipet só
- egy késhegynyi sütőpor
- olaj a sütéshez

A túrót törjük össze villával, üssük rá a két tojást, és adjuk hozzá a többi száraz hozzávalót. Keverjük össze alaposan, hogy homogén masszát kapjunk, majd vizes fagylaltkanállal adagoljunk kis halmokat a forró olajba. Pár perc alatt süssük aranybarnára.

A papírtörlőn lecsepegtetett fánkokat vaníliás édesítőszerrel meghintjük, és cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

Kapcsolódó cikkünk: Kóstoljon különleges, mentes ételeket!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.