© 2018 Foodyny.

A Magyar Vendéglátó Ipartestület Jakabffy László tanítványaival és a hazai gasztronómia legnevesebb képviselőivel összefogva, könyv kiadását tervezi. Így kívánnak tisztelegni a legendás magyar szakember élete és munkássága előtt.

jakabffy

Jakabffy László 2017-ben hunyt el

– Jakabffy László nagyon jó barátunk, az ipartestület alelnöke, elnöki tanácsadója és a szakma nagy öregje volt. Halála mindenkit nagyon megrázott, mert a hozzáállása a gasztronómiához, a munkássága annyira példamutató volt, hogy azt mindenképpen meg akartuk örökíteni – nyilatkozta a Foodynynak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

A kötet a tervek szerint a szakember halálának első évfordulójára készült volna el, ám a szerkesztőknek rá kellett jönniük, hogy a könyv szerkesztése, magas színvonalú összeállítása rendkívül sok időt vesz igénybe.

jakabffy2

A szerkesztőbizottság

– Többszöri egyeztetés után most már megkaptuk azokat az esszéket és visszaemlékezéseket, amelyeket a hozzá közel álló szakemberek írtak. Ezekben az írásokban a Lacihoz kapcsolódó legkedvesebb emlékeket idézik fel a hazai gasztronómia elismert szereplői, például a régi tanítványok közül Bicsár Attila, vagy az Olimpia vezető séfje, Ádám Csaba.

Úgy tudni, a kötet megjelenését a Gundel Károly-díj-átadó ebéd idejére, november utolsó vasárnapjára időzítik, de bíznak abban, hogy a díj szeptemberi kihirdetésekor már bemutathatják.

Mint ismert, 2017 decemberében hunyt el Jakabffy László a magyar vendéglátás ikonikus alakja, aki többek között a Gundel, a Bajkál, a Platán és az Alabárdos meghatározó munkatársa illetve ügyvezetője volt. Munkásságát 2015-ben Gundel Károly-díjjal ismerték el. 2002-ben az Év vendéglősének választották, 2013-ban Pro Turismo elismerő oklevelet kapott.

Fotók: facebook.com/atiszteletkonyve

Kapcsolódó cikkünk: Vajda Pierre: Duna parti meglepetés. Up & Down.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.