© 2020 Foodyny.
 

Egy ohiói férfi nem mindennapi módon értelmezi a nagyböjtöt, elhatározta ugyanis, hogy negyven napig sörön kívül semmi mást nem fogyaszt.

ohio

A Fifty West Brewing Company nevű sörgyárban dolgozó Del Hall egészen húsvét vasárnapig fogja tartani a szigorú sördiétát, amit állítása szerint az 1600-as évek szerzeteseitől vett át.

– A bajor szerzetesek nem véletlenül tartották folyékony kenyérnek a sört, hiszen tudták, hogy képes életben tartani őket a böjt 46 napja alatt – magyarázza a férfi, aki érez némi bizonytalanságot a kihívás miatt. – Veterán vagyok, a hadseregben az első vonalban szolgáltam, maratonokat futottam, és számos más kihívást is teljesítettem már, de ez azért ijesztőnek tűnik – nyilatkozta, majd hozzátette, kíváncsi, hogy végig tudja-e csinálni.

A férfi sör mellett természetesen vizet fogyaszt majd, állapotát pedig egy orvos rendszeresen ellenőrzi. A kísérletét a Facebookon dokumentálja, ahol nemcsak a súlyának alakulásáról beszél majd, hanem arról is, hogy a böjt előrehaladtával hogyan érzi magát a bőrében.

Fotó: WSYX

Kapcsolódó cikkünk: A böjti étkezés aranyszabályai

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.