© 2018 Foodyny.

A piacon vásárolva megakadt a szemünk egy tálca jó érett banánon, amit gyakorlatilag 50 százalékkal olcsóbban árultak. Sokan nem merik ezeket megvenni, mert attól tartanak, hogy már nem jó az ízük. Pedig a barnult banán tökéletes, igaz, nem sima fogyasztásra, hanem desszertek elkészítéséhez javasolt felhasználni.

banankenyer

Ezúttal úgy döntöttünk, banánkenyeret készítünk belőle, a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb módon. A banánért kétszáz forintot fizettünk, szükségünk lesz a recepthez még egy tojásra is, ami 40 forint, egy csomag vaníliás cukorra 50 forintért. Így, ha azt vesszük, hogy olyan alapélelmiszerek, mint a cukor, a só, a liszt, az olaj és egy késhegynyi sütőpor a rendelkezésünkre áll, akkor az ételt kevesebb mint háromszáz forintért el tudjuk készíteni.

Hozzávalók:
- 4 érett banán
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 bögre rétesliszt
- 1/2 bögre cukor
- 1/3 bögre olaj
- csipetnyi só

A banánt nyomkodjuk össze villával, vagy pürésítsük turmixgépben. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük homogén állagúra. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben pedig egy gyümölcskenyérformát vajazzunk és lisztezzünk ki. Öntsük bele a tésztát, tegyük a sütőbe, és süssük 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha igen, óvatosan borítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni.

Felszeletelve, kávé, tea vagy kakaó mellé tálaljuk.

Kapcsolódó cikkünk: Kipróbáltuk a banándiétát: 4 napig csak banán és semmi más

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.