© 2018 Foodyny.

A minap az egyik közösségi oldalon rábukkantunk Mautner Zsófi medvehagyma-pesztójára, ami azért különleges, mert a hagyományos változattal ellentétben, fenyőmag helyett diót tartalmaz. Mivel fenyőmagot nem lehet minden sarki boltban vásárolni, ezért ennek a receptnek az elkészítéséért valóban nem kell lejárni a lábunkat.

penne

 

Ki is próbáltuk a tuti receptet, az elkészült pesztót pedig alacsony szénhidráttartalmú penne tésztával kevertük össze.

Hozzávalók:
- egy csokor medvehagyma
- egy kis marék dió
- 2 dkg reszelt parmezán
- 1,5 dl olaj
- egy kevés fokhagyma, só

A medvehagymát az aprítóba tesszük a dióval és pár másodperc alatt szinte pürésítjük. Hozzáadunk minden további alapanyagot, majd az előre kifőzött tésztával összekeverjük. Amennyiben nagyobb adagot készítünk a pesztóból, jól záródó üvegekbe adagolva, olajjal a tetején körülbelül két hétig is eláll.

Kapcsolódó cikkünk: Ez a medvehagymás omlett a tavaszi reggelik sztárja

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.