© 2018 Foodyny.

Szingapúri laboratóriumban született meg az a lila kenyér, amely erős antioxidáns hatása miatt, kiváló gyulladáscsökkentő, ráadásul a cukorbetegek és túlsúllyal küzdők számára is egészséges alternatívát jelenthet a fehér kenyérrel szemben.

lilakenyer

Kutatások sora igazolta az elmúlt években, hogy a nagy mennyiségű, finomított szénhidrát rendszeres fogyasztása növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Dr. Zhou Weibiao, a Szingapúri Nemzeti Egyetem tudósa, éppen ezért alkotott meg egy olyan lila kenyeret, amely annak ellenére, hogy képes megőrizni az eredeti kenyér textúráját és ízét, tulajdonképpen szuperélelmiszerként funkcionál.

A szuperélelmiszerek olyan tápanyagokban gazdag élelmiszerek, amelyek kedvező hatást gyakorolnak az emberi szervezetre. Ezek az élelmiszerek kiváló antioxidánsok, ezáltal pedig gyulladásgátló, illetve gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek, és különösen hatékonyak a szabadgyökök elleni küzdelemben. Ilyen szuperélelmiszer a fekete áfonya, a goji bogyó vagy éppen a zöld tea. Ezekben találhatóak meg az úgynevezett antocianinok, amelyek a tudós által megalkotott lila kenyér, fekete rizsből kinyert fő alkotóelemei is.

Forrás: lacucinaitaliana.it

Kapcsolódó cikkünk: Ezt egye a szíve egészségéért!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.