© 2018 Foodyny.

Immár 26. éve, hogy a Freed Péter által alapított Budapest Week Publishing minden tavasszal megrendezi a Best of Budapest & Hungary Díjátadó Gálaestet, ahol az előző év legkiemelkedőbb éttermeseit, szállodásait, és egyéb szolgáltatóit díjazzák. Idén tizenöt remek szakember kapott különdíjat, négyen pedig különleges elismerésben részesültek.

bestofbudapest1

Életműdíjat kapott Vomberg Frigyes, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a magyar gasztronómia európai szintű felzárkóztatásában. Mint ismert, dolgozott szakácsként és konyhafőnökként, tanított főiskolákon vendéglátó szakoktatóként, az utóbbi években a Bocuse d’Or Akadémia keretében coachként segítette felkészülni a magyar csapatokat. Úgy véli, a magyar gasztronómiát úgy lehet új szintre emelni, ha a fiatalok megfelelő képzést kapnak, hiszen belőlük lesznek majd a jövő tehetségei.

Az év budapesti szállodása címet Árvai Zoltán kapta, aki 2008-tól több mint egy évtizeden át vezette sikeresen, a Danubius Hotel Zrt. tulajdonában lévő Hilton Budapest Hotelt. Jelenleg a Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena vezetője. Az év vidéki szállodásának Molnár-Mersitz Ágnest választották, aki az Őrségi Nemzeti Park területén vezet stílusos vidéki panziót.

bestofbudapest2

Az év gasztrovállalkozója a Macok Bisztró, a Brumbrum és az Imola Udvarház tulajdonosai, Szternák Péter és Macsinka János lettek, az év budapesti éttermesének Tain Hua Ying, a Tao, valamint Gendur Andrást, a Le Perle Noire tulajdonosát választották. Az év vidéki éttermese címet az őriszentpéteri Pajta vezetői kapták, az év séfje díjat pedig a Costes Michelin-csillagos séfje, Palágyi Eszter kapta.

bestofbudapest3

Különdíjat kapott még Szalai Dóra cukrász, Fekete Gergő pék, Debreczeni Mónika gasztroborász, Steiner Kristóf gasztro-blogger és Fekete Antonio gasztro-fotós is.
Különleges elismerést vehetett át a vendéglátás területén felmutatott teljesítményéért Pohner Ádám és Csapody Balázs a balatonszemesi Kicstücsök sous-chef-je és tulajdonosa, valamint Kurkó Zsolt és Héder Irma is. Míg előbbi a világ negyedik legjobb külföldi japán séfje címet nyerte el idén, addig utóbbi a Sushi Sei étterem vezetőjeként járult hozzá a sikerekhez.

Fotók: Harangozó Dávid

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.