Az amerikai palacsintát tradicionálisan juharsziruppal szokás fogyasztani, most azonban, hogy javában virágzik az orgona, érdemes kihasználni az alkalmat arra, hogy az ehető virágból készült sziruppal öntsük nyakon.
Az orgonaválasztásnál rendkívül fontos, hogy csak olyan virágokat használjunk fel, amelyek nem érintkeztek permetezőszerrel, és lehetőleg ne a legforgalmasabb út mellől szedjünk egy szatyorra valót.
Hozzávalók a sziruphoz:
- 1 liter víz
- 1 kiló cukor
- 1 nagy szatyornyi orgonavirág
- 1 citrom leve
Elsőként a vízből és a cukorból főzzünk szirupot, amikor a cukor elolvadt, adjuk hozzá a citromlevet, öntsük bele a virágokat, fedjük le és főzzük tovább alacsony lángon addig, míg tökéletes szirup állagot nem kapunk. Szűrjük le és töltsük üvegekbe.
Hozzávalók az amerikai palacsintához:
- 3 tojás
- 12 deka liszt
- 1,5 deciliter tej
- egy csipet só
- egy késhegynyi sütőpor
- egy teáskanálnyi cukor
Keverjünk össze minden hozzávalót, majd palacsintasütőben süssünk belőle kisebb méretű, vastag palacsintákat. A megsült palacsintát locsoljuk meg az orgonasziruppal, tegyünk rá még egy réteg palacsintát, öntsünk arra is a különleges szirupunkból, végül pedig díszítsük a friss, ehető virágokkal.
Kapcsolódó cikkünk: Ehető virágok: Egyél, igyál, orgonázz!