© 2018 Foodyny.

Március végén kezdte el sugározni a Viasat3, az egyik kereskedelmi csatorna, Gryllus Dorka és Simon Kornél közös, tíz részes sorozatát az Ízig vériget. A népszerű színésznővel a forgatások kulisszatitkairól beszélgettünk és arról, hogy protestáns családként miként töltik a húsvéti ünnepeket.

dorka1

Néhány hete indult el az új sorozata, az egyik kereskedelmi csatornán Ízig-vérig címmel, aminek középpontjában nem csak a szerelem, hanem a gasztronómia is áll. Hogyan érezte magát a forgatáson?

Nagyon élveztem minden pillanatát, végig velünk volt egy profi csapat, a Konyhakör akik nem csak az ételek elkészítésével, de rendezvények szervezésével is foglalkoznak. Náluk voltunk a forgatást megelőzően gyakorolni. De nem csak főztünk, hanem fontos, a séfek számára hétköznapinak tűnő mozdulatokat is elsajátítottunk tőlük. A felvételek ideje alatt is számíthattunk rájuk. Ha nem értettünk valamit, azonnal elmagyarázták, és persze a segítségükkel tudtunk hitelesek lenni a fine diningban is.

A sorozat érdekessége az is, hogy a másik főszereplő, vagyis a sorozatbeli férje a magánéletben is a párja. A közös munka milyen hatással volt Önökre?

A közös munka számunkra nem volt újdonság, hiszen így is ismerkedtünk meg a Varsó melódia próbáin és az Így szerettek ők című darabban is együtt játszottunk, egy másik színész házaspárral, Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel. Bár ha két ember jól tud működni a magánéletben, attól még nem biztos, hogy jók együtt a színpadon is, de nálunk itt is, ott is működik a kémia. Ha van is köztünk versengés, az biztosan jó hatással van ránk. Tudja, a futó is gyakran úgy készül a versenyre, hogy valaki kíséri, fut mellette. Valahogy így vagyunk mi is, futunk egymás mellett és együtt gyorsabban haladunk.

dorka2

A hétköznapokban mennyire mozog otthonosan a konyhában?

Őszintén szólva, nem az a típusú ember vagyok, aki lelkesen lapozgatja a szakácskönyveket és nem szeretem az olyan recepteket sem, ahol órákig kell pácolni vagy sütni a húsokat. Inkább a gyorsan megoldható ételeket kedvelem, azokkal pedig kifejezetten jól boldogulok. (Nevet.)

Hogyan telnek Önöknél a húsvéti ünnepek? Mi kerül ilyenkor az asztalra?

Tradicionálisan zajlik nálunk minden, protestáns családként fontos számunkra, hogy pénteken még tartsuk a böjtöt, szombaton délután pedig elmenjünk a feltámadási sétára, ami után hideg vacsorát fogyasztunk. Teljesen hagyományos húsvéti menüsor szokott ilyenkor az asztalra kerülni: franciasaláta, sonka, torma, kaszinótojás és persze a nagynéném különleges kalácsát is ekkor vágjuk fel.

panedipasqua

Képünk illusztráció

Mitől különleges ez a kalács?

Belesüti a tojást az édes fonott kalácsba, ami így nagyon jól illik a kicsit sósabb sonkához.

Az ünnep többi napján összegyűlik a család?

Igen, idén vasárnap is együtt leszünk, hogy megünnepeljük édesapám születésnapját, hétfőn pedig várjuk majd a locsolkodókat. Tavaly is festettem hímestojást a kisfiamnak, lehet, hogy erre idén is sor kerül, de természetesen készülök csokitojásokkal is a fiúknak.

Kapcsolódó cikkünk: Pataki Ádám: A húsvéti tál részeit használjuk fel a vendégváró falatkákhoz

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.