© 2018 Foodyny.

A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (Central European Gastronomy and Sommelier Association), amely fő célkitűzéseként a térség átfogó gasztronómiai és kulturális örökségeinek megőrzését és terjesztését határozta meg.

gasztroegyesulet

A szervezet közleményében úgy fogalmaz, további céljaik között szerepel a kiváló gasztronómiai termékek és italok népszerűsítése a csatlakozó közép-európai országokban, a termékek részére szélesebb körű piaci bemutatkozási lehetőség biztosítása, valamint a tagok és pártoló tagok összefogásával a gasztronómiai kultúra fejlesztése, a közönség minőségi, kulturált étel- és italfogyasztásának népszerűsítése. Úgy tudni, annak érdekében, hogy ezeket a célokat elérjék, szakmai fórumokat, közönségtalálkozókat, termékbemutatókat szerveznek majd.

A szervezet tizenöt tagozatot foglal magába, elnökének pedig Slezsák Zoltánt, a Magyar Sommelier Szövetség elnökét választották.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.