© 2018 Foodyny.

A kék olajbogyó Srí Lanka őshonos növényének, a Ceylon-olívafának a termése, mely a sziget nyugati és középső területén növekszik. A trópusi gyümölcs azonban nem csak ebben az országban terem, hanem az indiai szubkontinensen, és egyes délkelet-ázsiai országban is megtalálható.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lulwa J. Sowaileh لولوة صويلح (@lulwasowaileh) által megosztott bejegyzés,

 

A kék olajbogyók szinte teljesen tökéletes gömb alakúak, felszínük pedig fényes és élénk kék színű. A húsuk zöld, kissé pépes, avokádószerű állagú, ízviláguk pedig enyhén savanykás. A Srí Lankán élők gyakran használják ételeik elkészítése során, édes és sós fogásokhoz egyaránt.

A helyiek legkedveltebb étele egyfajta savanyúság, amelyben az olívához chilit és sót is tesznek , bizonyos változataihoz pedig gyöngyhagymát, sárgarépát, ecetet és mustármagot is felhasználnak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

N Prashasthi K (@nprashasthi) által megosztott bejegyzés,

 

Úgy tudni, a kék olajbogyó jelentős vallási jelentőséggel is bír, ráadásul népi gyógyászati célokra is használják. Srí Lankában azt vallják: a bogyók értékes vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdagok, antioxidáns tartalmuknak köszönhetően pedig kiváló gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek.

Finedininglovers nyomán

Kapcsolódó cikkünk: A gyümölcs, aminek csokipuding íze van

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.