A karfiolt tartják a fogyókúrázók egyik legnagyobb barátjának, mivel alacsony szénhidráttartalma miatt nem hizlal. Ráadásul az alapanyag számos változatban kerülhet az asztalra, hiszen készíthetünk belőle pürét, megsüthetjük egészben, vagy párolhatjuk. A diétázók azonban fogyókúrás pizzát is készíthetnek belőle, amitől csak úgy olvadnak a kilók.
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 1 nagy karfiol
- 1/4 csésze parmezán
- 1/2 csésze reszelt mozzarella
- 2 tojás
- zöldfűszerek
- fokhagymagranulátum
- só, bors ízlés szerint
A karfiolt megfőzzük, leszűrjük és pürésítjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, a masszát kinyújtjuk, kör alakúra vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük paradicsomszósszal és kedvenc feltétjeinket sorakoztatjuk rá. Mehet bármi, ami alacsony szénhidráttartalmú, így tehetünk rá bacont, sonkát, sajtot, paradicsomkarikákat, szalámit vagy olajbogyót.
180 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó cikkünk: Egészben sült fokhagymás-petrezselymes karfiol