© 2018 Foodyny.

Tökéletes lezárása lehet a hétvégi ebédnek, egy krémesen lágy, epres francia sütemény.

ekler

Az ekler tulajdonképpen egy égetett tésztából készült fánkszerű sütemény, amelynek a titka az ügyesen elkészített alaptésztában rejlik. Ha jól sikerül, utána már csak meg kell töltenünk egy isteni krémmel, hogy a szezon legkedveltebb gyümölcsével díszíthessük.

Hozzávalók a tésztához:
- 3 nagyméretű tojás, vagy négy kisebb
- 13 deka finomliszt
- 13 deka víz
- 13 deka olaj
- egy csipetnyi só és cukor

Egy kisebb méretű lábasba a tojásokat leszámítva minden hozzávalót beleteszünk, simára keverjük. Miután felforrt, folyamatosan keverjük, míg a masszánk el nem válik az edény falától. Ezt követően áttesszük egy tálba és mixer segítségével hozzáadjuk a tojásokat. A masszát habzsákba töltjük és közepes méretű, hosszúkás fánkokat nyomunk ki belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Magas hőmérsékleten pár perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a vaníliás krémünket is.

Kattints tovább a vaníliakrém receptjéhez!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.