© 2018 Foodyny.

A bevásárlás mindig sarkalatos pontja a háztartás vezetésének, hiszen meglévő alapanyagokból lehet igazán jól és változatosan főzni. Rutinos háziasszonyokat kérdeztünk meg, milyen szempontok alapján állítják össze bevásárló listájukat.

bevasarlas1

1. A háziasszonyok szerint minden bevásárláskor érdemes egy olyan új alapanyagot betenni a kosarunkba, amivel korábban még nem dolgoztunk. Így az ételeink mindig változatosak lesznek, ráadásul mi is lelkesebben vágunk majd bele a főzésbe, ha kísérletezhetünk.

2. Ellenőrizzük a kamrát és a hűtőszekrényt a vásárlás előtt, így észre fogjuk venni, ha a tartós élelmiszerekből tartott készletünk vészesen fogy.

3. Kategorizáljuk a listánkat. Osszuk több részre és pontokba szedve írjuk alá, hogy mire van szükségünk. Külön írjuk össze a tejtermékeket, külön a zöldség és gyümölcsféléket, a tartósélelmiszereket, a háztartási cikkeket és a luxuscikkeket. Így nem fogunk össze-vissza haladni a hipermarketben és jelentősen le tudjuk rövidíteni a bevásárlással eltöltött időnket.

bevasarlas2

4. Ellenőrizzük a különböző kiszerelésű cikkek egységárait és a legkedvezőbbet tegyük a kosárba.

5. Sose vásároljunk fűszerkeverékeket, hiszen lehet, hogy annak minden alkotóeleme már rendelkezésünkre áll, a fűszeres szekrényünkben.

6. Részesítsük előnyben a szezonális élelmiszereket. Ezeket nagyobb tételben is megvásárolhatjuk és akár le is fagyaszthatjuk őket, hogy később is tudjunk belőlük fogyasztani.

bevasarlas3

7. Vigyünk magunkkal bevásárlótáskát, így nem csak a környezetünket védhetjük, hanem meg is spórolhatjuk az új, eldobható szatyrok árát.

8. Esténként vásároljunk péksüteményeket, hiszen így akár 30-40 százalékkal olcsóbban tudjuk beszerezni azokat.

9. Ne vásároljunk előre felkockázott húsokat, azok ugyanis jóval többe kerülnek, mint az egészben megvásároltak. Ráadásul darált hús esetében, otthon készítve biztosak lehetünk abban, hogy az került a húsba, amit megvettünk.

bevasarlas4

10. Fagyasztott élelmiszerek és félkész termékek helyett válasszuk a friss alapanyagokat, melyek sokkal egészségesebbek és tápanyagokban gazdagabbak.

Kapcsolódó cikkünk: Okosháziasszony: Öt ok, amiért mindig legyen otthon szódabikarbónája

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.