© 2018 Foodyny.

A Foodyny rendszeresen utazó kollégája Kubában járt, és rengeteg gasztrofotót hozott nekünk!

 

Képgalériáért kattintson a fotóra!
Fotók: Reisz Anna 

A kubai konyhában az afrikai és spanyol ízek keverednek. Alapanyagként főként rizs, bab, kukorica, burgonya, sertéshús, csirkehús, marhahús, halak, tintahal, rák, languszta szolgálnak. Ezekből leveseket, főtt-, sült- és grillezett húsokkal készített főfogásokat készítenek. Mindezeket gazdag körettel-, ízletes szószokkal-, mártásokkal- és salátákkal egészítik ki. A salátákból nem hiányozhat a paradicsom, az uborka és a hagyma, melyet gyakran ecettel és olívaolajjal öntenek le. A desszert általában fagylalt, kókuszszirupos sajt, vagy rumos omlett lehet. A sziget legkedveltebb ételei: fekete bab rizzsel (moros y cristianos), sült csirkével, a sült malac sült burgonyával, salátával, a tintahal mártásban, a feketebableves (sopa de frijoles), marhahúsleves (sopa de res a la cubana), sült tojás kreol módra (huevos fritos a la Criolla). Ínyencek a tenger gyümölcsei teljes palettáját megtalálják a legváltozatosabb módokon elkészítve. A tintahal mártásban, a rákfalatkák és a languszta-tál mellett krokodil raguval, főtt cápahússal.

A koktélok alapanyaga a kubai rum. A koktélok mindenhol kedveltek és a legkisebb bárban is kaphatók. A kávézókban és a bárokban a trópusi gyümölcsökből készített "jugó"-k kaphatók. A turmix italok is kedveltek.

Kapcsolódó cikkünk: Öt dolog, amit minden magyar imád a kubai konyhában

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.