© 2020 Foodyny.
 

Egyes szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy otthonunk, különösen a konyhánk kitakarítása annyi adrenalint termel a szervezetünknek, mint egy versenyautó vezetése.

takarit1

Amikor otthonunk takarítására gondolunk, a legutolsó, ami eszünkbe jut, hogy egy szórakoztató, adrenalin-fröccsöt okozó tevékenységhez hasonlítsuk. Egy új tanulmány viszont rámutat: a takarítás és a versenyautó vezetése között jóval több közös van, mint sejtjük.

A Mr. Clean által megrendelt tanulmányban résztvevők esetében az automatikus testreakciókat vizsgálták különböző házi munkák során, a takarításkor pedig magas fokú érzelmi lelkesedés és izgalom volt tapasztalható. A kutatók szerint ez a reakció kimutatta, hogy a takarítást jelentős adrenalintermelést vált ki a szervezetben, éppen olyat, mint egy extrémsport megkezdésekor, vagy egy nehéz edzés után tapasztalhatunk.

takarit2

A takarításnak azonban ezen túl számos más pozitív hatása is volt. A résztvevők 100 százaléka azt állította, hogy a takarítás megnyugtatja őket, úgy érzik, van értelme a munkájuknak, így inspiráltabbá és büszkévé válnak.

House Beautiful nyomán

Kapcsolódó cikkünk: A konyhai feladatmegosztás a boldog párkapcsolat titka?

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.