A kiegyensúlyozott táplálkozás fenntartása létfontosságú a szervezetünk optimális működésének megtartásához. A Brain Balance dietetikusa szerint azonban van tíz olyan élelmiszer, aminek rendszeres fogyasztásával már nagyban hozzájárulunk egészségünk megőrzéséhez.
1. Olívaolaj
Az extraszűz olívaolaj magas szintű antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri valamint agyi megbetegedések, a depresszió, a mellrák, az Alzheimer-kór és a hasnyálmirigy-gyulladás kialakulásának kockázatát.
2. Víz
Annak ellenére, hogy technikailag a víz nem tekinthető élelmiszernek, mégis nélkülözhetetlen a szervezetünk számára. A szakértők szerint érdemes friss citrusok levével, fűszernövényekkel vagy uborkával gazdagítani.
3. Bogyós gyümölcsök
A fekete áfonya, a málna és az eper tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, továbbá értékes rostokkal és fitokémiai anyagokkal, amelyek segíthetnek csökkenteni a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.
4. Kurkuma és más fűszerek
A fűszerek nem csak azért fontosak, mert ízletesebbé teszik az ételeinket, hanem azért is, mert számos jótékony hatással bírnak. A kurkuma például kiváló gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így segíthet enyhíteni a reumatikus megbetegedéseket, de enyhítheti az asztmatikus, a Crohn-betegséggel és lupusszal járó tüneteket is.
5. Diófélék és olajos magvak
A különböző diófélék és egyéb olajos magvak kiváló fehérje-források, ráadásul egészséges zsírokban és ásványi anyagokban is gazdagok.
Kattintson tovább, a következő öt egészséges élelmiszerhez!