A rizses hús valamilyen változata, szinten minden nemzet konyhájában megtalálható. A dél-amerikai például igazán gazdag ízvilágú, köszönhetően a babféléknek, a kukoricának és a friss paradicsomnak. Tökéletes választás lehet fogyókúra idején is, hiszen egy adagnyi még az 500 kalóriát sem éri el.
Hozzávalók:
- 50 deka darált hús
- 1 konzervnyi vörös bab
- 1 kis konzervnyi kukorica
- 3 közepes paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 25 deka párolt rizs
- só, bors, római kömény, fűszerpaprika, chilipehely
Aprítsuk fel a vöröshagymát és egy kevés olajon pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk le. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, ízlés szerinti mértékben a többi fűszert. Egy kevés vizet adunk hozzá, hogy ne égjen le, és fedő alatt pár perc alatt összefőzzük.
Amíg rotyog a hús a paradicsomkockákkal, lecsöpögtetjük a kukoricát és a babot is, felkockázzuk a kaliforniai paprikát és hozzáadjuk a húshoz. Ráborítjuk a korábban elkészített párolt rizst, majd ízlés szerint szórunk rá egy kevés chilipelyhet. Fedő alatt pár percig főzzük, majd tálaláskor meghintjük frissen vágott petrezselyemmel. A tetejére akár egy kevés sajtot is ráolvaszthatunk.
Kapcsolódó cikkünk: Húsz étel, 500 kalória alatt