A tökéletes buggyantott tojás kívül lágy, ugyanakkor szilárd, belül pedig könnyű és folyékony. Első hallásra nehéznek tűnik a megfelelő állag elérése, van azonban néhány trükk, aminek a betartásával gyerekjáték lesz a tojás elkészítése. Fontos, hogy minden alkalommal egészen friss tojást használjunk!
1. lépés: Egy nagy, mély lábasba engedjünk vizet. Van aki azt javasolja, adjunk hozzá egy-két evőanál ecetet, mely azonnal összerántja majd a tojást, amikor a vízbe kerül. Próbálhatod így is úgy is, van aki szerint ecet ízű lesz tőle a tojás, és amúgy is teljesen felesleges.
2. lépés: Üssük fel a tojást egy kis tálba.
3. lépés: Melegítsük fel a vizet pontosan 82 fokosra. Ez körülbelül azt jelenti, hogy nem lobogva forr a víz, hanem éppen csak gyöngyözik.
4. lépés: A gyöngyöző vízben fakanállal csináljunk egy kis örvényt, majd óvatosan engedjük bele a felütött tojást.
5. lépés: Főzzük a tojás három percig, majd egy lyukas kanál segítségével vegyük ki a vízből. Helyezzük rá a pirítósunkra vagy fűszerezett, párolt zöldségekre.
Frissen fogyasszuk!
Kapcsolódó cikkünk: Eggs Benedict, ahogy Tóth Marci szereti