A zöld esküvők szervezésére már egy kisebb iparág is rátelepedett, vidéki, természetközeli helyszínek szolgáltatói mellett a bio vendéglátósok és kézműves dekoratőrök között is válogathat az ifjú pár. Az ehető esküvői csokrok azonban csupán most kerülnek a figyelem középpontjába.
A virágkötők között csupán rendkívül kevesen vállalják, hogy friss zöldségekből és gyümölcsökből állítsák össze a mennyasszony csokrát, holott az igény külföldön már egyre nagyobb rá. Úgy tudni, az alapanyagok tárháza is meglehetősen széles, hiszen a csokorban gyönyörűen mutathat a sárgarépa, a póréhagyma, a kelbimbó, sőt, még a kelkáposzta is.
Ha azonban kevésbé akarunk meghökkentő csokorral az oltár elé vonulni, érdemes illatos gyógynövényekből bokrétát köttetni. Egyes szakértők szerint ráadásul ennek szimbolikája is van. A kakukkfű a bátorságot képviseli, míg a levendula az odaadás és a halhatatlan szeretet jelképe.
Fotók: southboundbride.com
Kapcsolódó cikkünk: Elképesztő csokrok zöldségekből és gyümölcsökből