© 2018 Foodyny.

Aki azt hiszi, hogy a sárgarépa krémleves tipikusan téli étel, az hatalmasat téved! Ráadásul az étel elkészítése gyerekjáték, és még rendkívül olcsónak is mondható.

A piacon egy kiló sárgarépát 350 forintért vásároltunk, két deciliter főzőtejszínért pedig 250 forintot fizettünk. A többi hozzávaló alapélelmiszerként megtalálható volt otthon, így négy nagy tányér tápláló levesért mindösszesen 600 forintot költöttünk.

sargarepakremleves

Hozzávalók:

- 1 kilogramm sárgarépa

- 1 kis fej vöröshagyma

- 1 kis szem burgonya

- 1 liter alaplé

- egy kevés friss petrezselyem

- olaj

Készítsük elő a zöldségeket. Pucoljuk meg a burgonyát és a sárgarépát, mossuk meg őket és daraboljuk fel. Kockázzuk fel a vöröshagymát is. Egy nagyobb lábasba öntsünk egy kevés olajat, szórjuk bele a hagymát, kezdjük el pirítani, de még mielőtt üvegesre pároltuk volna, adjuk hozzá a zöldségeket is és gyakori kevergetés mellett pirítsuk kissé össze pár pillanat alatt.

sargarepakremleves2

Öntsük fel a zöldségeket az alaplével és fedő alatt 15-20 perc alatt főzzük a zöldségeket puhára. Turmixoljuk össze botmixer segítségével, majd habarjuk be a főzőtejszínnel. Alacsony lángon pár percig főzzük. Tálaláskor frissen aprított petrezselyemmel meghintve kínáljuk.

Kapcsolódó cikkünk: Így díszítse a krémleveseit!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.