© 2018 Foodyny.

Korábban a befőzés hosszadalmas és fáradtságos feladat volt, azonban a technológiának köszönhetően ma már egyáltalán nem megerőltető a tartósítószerektől mentes befőttek és lekvárok elkészítése. Főleg akkor, ha van egy mosogatógépünk.

mosogatogep

Szokásunk szerint készítsük el a befőzésre váró lekvárt vagy kompótot, adagoljuk sterilizált üvegekbe, szorítsuk rájuk a tetőt, és pár pillanatra fordítsuk fejjel lefelé. Ezt követően sorakoztassuk a mosogatógépbe az üvegeket, és magas hőfokon indítsuk be a gépet. Természetesen tisztítókapszulát ezúttal nem kell az eszközbe helyeznünk. Hagyjuk, hogy a mosogatógép dolgozzon!

Amikor azonban a program lejárt, ne nyissuk ki a mosogatógép ajtaját, hanem hagyjuk egy teljes napig csukva. Így a benne lévő befőttek és lekvárok lassan, maguktól hűlnek majd ki. Egy nap elteltével már kivehetjük az üvegeket, és máris sorakoztathatjuk őket a kamra polcaira.

Kapcsolódó cikkünk: Csajpraktika: Sosem volt ilyen gyors a befőzés

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.