© 2018 Foodyny.

A kánikulában a szervezetünknek nehéz ételek helyett könnyed salátákra van szüksége optimális működéséhez. Érdemes azonban a szezonális gyümölcsöket is felhasználnunk a tökéletes saláta elkészítéséhez, amelyet egészséges gabonafélékkel is tartalmasabbá tehetünk.

cseresznyesalata

Hozzávalók:
- egy kis doboz főtt quinoa
- 20 deka cseresznye
- édeskömény
- egy kis csokor friss petrezselyem
- fél csomag feta
- pirított napraforgómag
- olíva olaj
- egy citrom leve
- egy teáskanál méz
- só, bors

Elsőként magozzuk ki a cseresznyét és vágjuk ketté a szemeket. Készítsük el a salátaöntetet. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat a citromlével, a mézzel, fűszerezzük kissé sóval és borssal. Daraboljuk fel az édesköményt, aprítsük fel a petrezselymet durvára, törjük össze a fetát, majd keverjük lazán össze a cseresznyével és a quinoa-val. Öntsük rá a salátaöntetet, majd hintsük meg pirított napraforgómaggal.

Kapcsolódó cikkünk: A nap receptje: Fekete retek-almasaláta

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.