Ha kávétermő vidékekre gondolunk, csupán keveseknek jut eszébe Burundi, sőt, sokan még magáról az országról sem hallottak. Pedig a Ruanda és a Kongói Köztársaság határán fekvő ország igazán különleges kávékkal örvendezteti meg a világot.
Összegyűjtöttük öt okot arra, miért érdemes az általuk termelt különleges feketéket megkóstolni.
1. Számos különleges ízvilágú kávéjuk van, így kóstolás során édes, citrusos, virágos, mogyorós, gyümölcsös és csokoládés ízjegyeket is felfedezhetünk bennük.
2. A specialty kávézók kifejezetten kedvelik a Burundiban termelt kávékat, hiszen bár különlegesek, a vendégek számára mégis könnyű ivásúak.
3. Annak ellenére, hogy még egy évszázada sem termelnek itt kávét, egyre inkább felkelti a világ kávészakértőinek figyelmét.
4. Az arabica kávék zömét biogazdálkodás keretében termesztik.
5. A burundi kávék vásárlásával nagyságrendileg 600 ezer kistermelő fennmaradását támogathatjuk.
Fotó: White Horse Coffee
Kapcsolódó cikkünk: Készítsen indonéz kávét!