© 2018 Foodyny.

Megkérdeztük az egyik vidéki strand büfését, hogyan készíti azt a lángost, amiért fél órás sor kígyózik előtte. A titka a legegyszerűbb receptben rejlik, a tésztába ugyanis még burgonyát sem tesz, csak lisztet, vizet, élesztőt, sót, na és persze egy pici cukrot.

langos

Az általa megadott recept óriási adagra lett volna elég, így a hozzávalókat arányosan leosztottuk, hogy egy családra való lángost készíthessünk.

Hozzávalók:
- 50 deka liszt
- 4 deka élesztő
- 3 deciliter víz
- egy mokkáskanál só
- egy kevés cukor

A vizet meglangyosítjuk a cukorral, beletesszük az élesztőt és letakarjuk addig, amíg az fel nem fut. A lisztet egy nagyméretű tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és összekeverjük. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától, majd textíliával letakarva, meleg helyen egy órán át kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, beolajozzuk a kezünket és kisebb darabokat tépünk belőle. Ezeket egy deszkára sorakoztatjuk, majd ismét letakarva további 20 percig kelesztjük. Közben olajat hevítünk, majd a tésztahalmokat kézzel széthúzzuk és egyesével kisütjük. Lecsepegtetjük, majd tálaláskor sózzuk, fokhagymázzuk, tejföllel és sok sajttal kínáljuk.

Kapcsolódó cikkünk: Magyar palacsintát és lángost akar Németország

Foglalj szállást a szallas.hu-n, most minden belföldi foglalás mellé ajándék kedvezménykupon jár! (x)

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.