© 2018 Foodyny.

Istvándy család a pincészet jövőjét a Kéknyelű szőlőfajtában látja, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem. A birtok a kezdetektől közreműködött ennek a legendás magyar fajtának újjászületésében.

keknyelu1

A család missziója, hogy felfedezzék a Kéknyelű titkait, mellyel új távlatok nyílhatnak a borvidék számára. Ezért döntöttek úgy, hogy a július 3-7 között megrendezésre kerülő Istvándy FESZtelen rendezvény keretein belül megtartják a KÉKNYELŰ ÍZLELŐ-t. Erre a napra meghívják a Badacsonyi borvidék Kéknyelű termelőit és a magyar borok szakértőit egy szakmai műhelymunkára, valamint egy kötetlen délutáni sétálókóstoló keretében a Kéknyelű bor rajongóit is szeretettel látják.

keknyelu2

Úgy tudni, 17 órakor veszi kezdetét egy nem mindennapi sétálókóstoló az Istvándy Ligetben, amely naplementéig tart majd. A piknik hangulatú szabadtéri borkóstolón a badacsonyi borászok legjobb száraz Kéknyelűi lesznek kóstolhatók, amelyek között számos díjazott bor is megtalálható. Kiállító pincészetek között megtalálható többek között Bakó Ambrus Borászata, a Folly Arborétum és Borászat, az Istvándy Birtok és Borműhely, a Laposa Birtok, a Szeremley Birtok és a Villa Tolnay Bor- és Vendégház is.

keknyelu3

A sétálókóstolót kísérő rendezvények is követik: a vacsorázni vágyókat külön, a Kéknyelűre hangolt menüvel várják az Istvándy Birtokon.

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.