© 2018 Foodyny.

A meggyes piskóta igazi nyár elejei desszert, ami a kissé savanykás gyümölcs és az édes tészta tökéletes kombinációja. Ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű.

meggyespiskolta

Hozzávalók:
- 1/2 kilogramm meggy
- 4 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor

A meggyet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral együtt felhabosítjuk. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a cukros sárgáját, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, ügyelünk arra, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát. A meggyszemeket gyors mozdulatokat lisztbe forgatjuk és rászórjuk a tészta tetejére. 160 fokos előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Kapcsolódó cikkünk: Mikróban sül a világ leggyorsabb piskótája

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.