Szempillantás alatt görög hangulatot teremthetünk, ha tradicionális tzatzikit teszünk az asztalra sült húsok, vagy halak mellé. Igazán frissítő köret, de előételként is kiváló lehet a nyári kánikulában.
Hozzávalók:
- 50 deka kiváló minőségű görög joghurt
- két közepes kígyóuborka
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olíva olaj
- kapor
- citromlé
- só, bors
Az alaposan megmosott uborkát reszeljük le egy tálba és hagyjuk állni legalább 30 percig. Ezt követően nyomkodjuk ki a levét és keverjük össze a görögjoghurttal. Csavarjuk hozzá fél citrom levét, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Adjunk hozzá egy púpozott teáskanálnyi kaprot és néhány csepp olíva olajat.
Az így elkészült tzatzikit fogyasztás előtt hűtőben pihentessük néhány órát, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
Kapcsolódó cikkünk: Epres görög saláta tökéletesre sütött csirkemellel