A jegeskávéknak milliónyi változata létezik. Ezek többsége alkoholmentes, fagylalt alapú kávés ital, vannak azonban inkább koktélnak tekinthető változatai is, amelynek elkészítése éppen olyan egyszerű, mintha hagyományos latte-t csinálnánk.
A kulcs a jó minőségű feketekávéban és a vaníliaromával ízesített vodkában rejlik. Na meg persze a jókora adag jégben és a finom tejben, amit akár ír krémlikőrre is cserélhetünk a hatás fokozása érdekében.
Hozzávalók:
- 2 uncia krémlikőr
- 1 uncia Absolut Vanilia vodka
- 2 uncia hideg eszpresszó
Egy poharat töltsünk tele jéggel. Először öntsük rá a krémlikőrt, majd a vodkát, végül a kávét. Keverjük el és fogyasszuk azonnal!
Kapcsolódó cikkünk: Így készül a legegyszerűbb jegeskávé