© 2020 Foodyny.
 

Ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni, a tipikus kávétermő vidékeknek az északi szélesség 23 és a déli szélesség 25-dik foka között fekvő területek tekinthetők. Itt található Guatemala is, amely minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy kiváló minőségű kávékat adjon a világnak.

guatemala1

Összegyűjtöttünk azonban ezen túl még néhány okot, miért érdemes a Közép-amerikai ország kávékülönlegességeit megkóstolni.

1. A kávéültetvények a magasabb területeken teremnek, vulkanikus talajon, így különleges zamattal rendelkeznek.

2. A környezeti adottságok olyannyira változékonyak az országban, hogy számos kávébabot termesztenek, melyek között az arabica és a robusta változatai egyaránt megtalálhatóak.

3. Igazán zamatos Bourbon, Catuai és Pacara kávék mellett a Maragogipe kávét is itt termelik, melynek ízvilágában a mogyoró, a dió és a bogyós gyümölcsök is fellelhetők.

guatemala2

4. Egyre több ültetvény működik a biotermelés jegyében, ráadásul a fenntarthatóság jegyében mind többen szorgalmazzák a kávétermelés ökotudatos módjának megvalósítását.

5. Számos kistermelő készít egyedi ízvilágú kávékat, melyek aromájában felismerhető a csokoládé, a mogyoró jegyei, miközben lágy savasságukból és különleges fűszerességükből sem veszítenek.

Fotók: coffeehunter

Kapcsolódó cikkünk: Öt ok, amiért érdemes burundi kávét kóstolni

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.